Alzheimer Nederland organiseert op zaterdag 18 september 2021 een fietsevenement genaamd 2bike4alzheimer. Met 2bike4alzheimer wordt geld ingezameld voor dementieonderzoek – want helaas is genezing nog niet mogelijk. Op dit moment hebben ruim 290.000 mensen in Nederland een vorm van dementie en als er nu niets gebeurt, stijgt dit aantal in 2040 naar meer dan een half miljoen.

Ter voorbereiding op dit fietsevenement worden op zaterdag 31 juli en zaterdag 4 september in Gouda twee sponsorritten georganiseerd om de geesten op te warmen en herinneringen te maken.

De Stichting BuddyBike is benaderd om tijdens deze twee zaterdagen de duofiets beschikbaar te stellen om Alzheimer bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Wij ondersteunen dit initiatief natuurlijk van harte. Ben jij biker en wil jij een steentje bijdragen door op een van de zaterdagen met de buddybike te fietsen in Gouda? Meld je dan aan via info@buddybike.nl . We kijken uit naar je reactie.

Wil je meer informatie over het evenement op 18 september of de twee sponsorritten? Kijk dan op www.2bike4alzheimer.nl. Kun je niet fietsen maar wil je het initiatief ondersteunen, dan kun je ook een donatie doen voor verder onderzoek