Over de stichting en BuddyBike

Over de BuddyBike

De BuddyBike is een licht bestuurbare duofiets op drie wielen. De fiets heeft trapondersteuning, kan door 1 of 2 personen worden aangedreven en heeft 8 versnellingen. De fiets is van alle gemakken voorzien: De draaibare stoelen hebben veel zitcomfort met armleuningen, een instelbare zitdiepte en de stoel van de gast bevat een heupgordel voor de veiligheid. Aan de achterzijde van de fiets is een bagagemandje aanwezig. Verder is het stuur naar eigen wens instelbaar.

Uiteraard krijgt iedereen die voor het eerst de fiets bestuurt een  instructie.

Deze fiets past altijd!

Over de Biker

De Biker is de bestuurder van de Buddybike. Hij/zij kan zich aanmelden als Biker voor het fietsen met een gast.

Je kan eenmalig fietsen met b.v. buurman of buurvrouw, opa of oma maar je kunt ook  meerdere keren als vrijwilliger fietsen met mensen uit Bodegraven die niet zelfstandig meer kunnen fietsen.  Je kan je hiervoor aanmelden via het contactformulier.

Elke Biker krijgt een instructie om de buddybike goed te kunnen besturen. Regelmatig vinden er instructie bijeenkomsten plaats. Mail naar info@buddybike.nl om je aan te melden voor een instructie bijeenkomst, we houden je op de hoogte van een eerstvolgende bijeenkomst.

Na de instructie bijeenkomst kun je de buddybike online reserveren.

Over de Stichting


De stichting BuddyBike Bodegraven is op 14 april 2016 opgericht en bestaat geheel uit vrijwilligers. De stichting beoogt:

  • Het onder de mensen brengen van jongeren en ouderen die niet zelfstandig kunnen fietsen, eenzaam zijn of weinig buiten komen en daardoor buiten de samenleving (dreigen te komen) staan.
  • Het verbinden van mensen en organisaties in de lokale samenleving.
  • Gesprekken tussen jongeren en ouderen op de BuddyBike bewerkstelligen.

De Rotaryclub Bodegraven heeft het initiatief genomen om een belangrijk deel van de stichtingskosten voor de aanschaf van de fiets, de pr-communicatie en fondsenwerving voor haar rekening te nemen. Dankzij onze maatschappelijk betrokken partners is de BuddyBike in gebruik genomen.

Aantal vrijwilligers

Kilometers gefietst

Sponsoren

Contact & Reservering


Wil je de BuddyBike reserveren? Of heb je een vraag of opmerking? Of heb je interesse om vrijwilliger of sponsor te worden? Neem dan contact met ons op. Vul onderstaand formulier in.

Contactgegevens

Email: info@buddybike.nl

Website: www.buddybike.nl

Telefoon: 06-2015 6876

(Omdat de BuddyBike telefonisch beperkt bereikbaar is, verzoeken wij je bij voorkeur een mail te sturen naar info@buddybike.nl)

KVK-nr: 856314225

Bankrekeningnr: NL81RABO0309890802