Over de stichting en BuddyBike

 

Over de BuddyBike

De BuddyBike is een licht bestuurbare duofiets op drie wielen. De fiets heeft trapondersteuning, kan door 1 of 2 personen worden aangedreven en heeft 8 versnellingen. De fiets is van alle gemakken voorzien: de draaibare stoelen hebben veel zitcomfort met armleuningen, een instelbare zitdiepte, de stoel van de gast bevat een heupgordel voor de veiligheid, zijn ergonomische voetsteunen aanwezig en is een schootskleed beschikbaar. Aan de achterzijde van de fiets is een bagagemandje aanwezig. Verder is het stuur naar eigen wens instelbaar.

Uiteraard wordt iedereen die voor het eerst de fiets bestuurt wegwijs gemaakt met het gebruik van de BuddyBike en maakt hij of zij een testrit.

Deze fiets past altijd!

Over de Biker

De Biker is de bestuurder van de Buddybike. Hij/zij kan zich aanmelden als Biker voor het fietsen met een gast.

U kunt eenmalig fietsen met b.v. buurman of buurvrouw, opa of oma maar ook meerdere keren als vrijwilliger met mensen uit Bodegraven die niet zelfstandig meer kunnen fietsen.

Iedere nieuwe Biker wordt individueel wegwijs gemaakt met de BuddyBike en maakt vervolgens een testrit om het gebruik van de BuddyBike als Biker en als gast zelf te ervaren. Na de testrit bent u een gecertificeerd Biker en kunt u met de BuddyBike de weg op. Reserveren van de BuddyBike kan online via deze website.

U kunt zich als nieuwe Biker aanmelden via het contactformulier.

 

Over de Stichting


De stichting BuddyBike Bodegraven is op 14 april 2016 opgericht en bestaat geheel uit vrijwilligers. De stichting beoogt:

  • Het onder de mensen brengen van jongeren en ouderen die niet zelfstandig kunnen fietsen, eenzaam zijn of weinig buiten komen en daardoor buiten de samenleving (dreigen te komen) staan.
  • Het verbinden van mensen en organisaties in de lokale samenleving.
  • Gesprekken tussen jongeren en ouderen op de BuddyBike bewerkstelligen.

De Rotaryclub Bodegraven heeft het initiatief genomen om een belangrijk deel van de stichtingskosten voor de aanschaf van de fiets, de pr-communicatie en fondsenwerving voor haar rekening te nemen. Dankzij onze maatschappelijk betrokken partners is de BuddyBike in gebruik genomen.

Aantal vrijwilligers

Kilometers gefietst

Sponsoren

Contact


Heb je een vraag of opmerking? Of heb je interesse om vrijwilliger of sponsor te worden? Neem dan contact met ons op. Vul onderstaand formulier in.

Voor incidentele ritten vragen wij een minimale bijdrage van € 5,- per rit (gebruik  tot 1,5 uur).

Contactgegevens

Email: info@buddybike.nl

Website: www.buddybike.nl

Telefoon: 06-2015 6876

(Omdat de BuddyBike telefonisch beperkt bereikbaar is, verzoeken wij u bij voorkeur een mail te sturen naar info@buddybike.nl)

KVK-nr: 856314225

Bankrekeningnr: NL81RABO0309890802