Tijdens de landelijke vrijwilligers dag NL Doet op 28 en 29 mei jl. werd er door een team enthousiaste vrijwilligers gefietst op de BuddyBike in Bodegraven. We begonnen de vrijdag bij het ouderencomplex De Rijngaarde. Daar werden bewoners aangesproken en enthousiast gemaakt voor een proefrit. Waar de eerste bewoners wat nieuwsgierig maar weifelend rond de fiets liepen, diende de eerste bewoner zich aan om een ritje te maken. Na een uurtje fietsen kwam zij heel enthousiast terug en gaf zeker meer gebruik te willen maken van deze unieke mogelijkheid. Daarna waren er meer bewoners die graag een al dan niet kort proefritje wilde maken.

Aan het einde van de middag verkaste de fiets zich naar bewonerscomplex Siloah waar de bewoners al stonden te wachten om een proefrit te maken.

Ook de zaterdag was een succes.  Er werd begonnen met een instructie voor een nieuwe vrijwilliger die daarna met een van de bewoners een rit kon gaan maken. De ene na de andere bewoner bood zich aan en zo konden tot het einde van de middag heel wat bewoners kennismaken met de BuddyBike.

Al met al was ook deze editie van NL Doet weer een groot succes.

Voor een impressie van de acties in Bodegraven-Reeuwijk klik hier

Inschrijven